Barcelona, Abril 2017

ENGINYER INFORMÀTIC

 

Responsabilitats

Busquem un estudiant amb coneixements de bases de dades i modelització conceptual per a que ens ajudi a dur a terme un procés d’integració de dades. La idea es connectar múltiples bases de dades a un esquema conceptual global, de manera que els usuaris puguin accedir a les dades de manera uniforme, sense haver de saber a quina base de dades estan ni quina és l’estructura d’aquesta base de dades.

En concret, la seva tasca seria ajudar en el disseny de mappings entre les bases de dades a integrar i aquest model conceptual global. La tecnologia que utilitzem es basa en el paradigma de Ontology-Based Data Access (OBDA). En aquest paradigma, l’esquema conceptual global es una ontologia definida en el llenguatge OWL (https://www.w3.org/OWL/). Els usuaris accedeixen a les dades a través de la ontologia mitjançant queries escrites en el llenguatge SPARQL (https://www.w3.org/TR/sparql11-query/). Els mappings es defineixen en el llenguatge R2RML (https://www.w3.org/TR/r2rml/). Les bases de dades a integrar són relacionals (sobretot treballem amb PostgreSQL).

La major part de la feina està en escriure queries SQL que obtenen dades de les bases de dades relacionals, per tant necessitem algú que sigui fluid amb SQL. Coneixements d’ontologies, RDF (el model de dades subjacent a les ontologies) i SPARQL és desitjable però no necessari (es pot aprendre amb facilitat).

Requisits

  • Estudis: Grau en Enginyeria Informàtica (finalitzat o cursant el darrer any acadèmic)
  • Coneixements de bases de dades i modelització conceptual
  • Fluid en SQL
  • Desitjable: RDF, SPARQL
  • Idiomes: Anglès i Francès, nivell mig/alt
  • Desitjable altres idiomes

 

S’ofereix contracte temporal per a 6 mesos a jornada completa, amb possibilitat d’extensió a la finalització de contracte.

Informació de contacte

Els candidats interessats hauran d’enviar el seu CV a la següent direcció de correu: jobs@sirisacademic.com